Friday, January 2, 2015

Movie thought (Miracle in cell no. 7)

Assalamualaikum and hi.

 Just a few days ago I accidently watched a Korean movie. YES. Korean. And it’s not a clingy, cliché or anything-in-your-mind love story. It’s  a life story. A GOOD ONE and makes me  just wanna tell everybody I know to watch this movie and so far, the victims are my roommate, my friends and of course, you.  Aha ;B



The first time I found out this movie is through Astro, but didn’t buy the channel so tengok trailer ja lah. Tak silap cita ni dah lama. Kot.

Warning: Before you watch this movie, make sure to spare a tissue box and sit alone. Because even the toughest guy cry *even a little* hahaha *kidding. Tapi serius cerita ni banyak main emosi. Tambahan pulak it’s a family story.

So tak mau jadi spoilers, nak cerita la sikit synopsis ? karangan ringkasan? Apa pun boleh la.

Cerita ni tentang bapa dan anak perempuan. Bapak dia ni kureng cerdik sikit. Satu hari bapak dia kena penjaara sebab kena tuduh walaupun bapak dia tak buat pun. Tapi something happened that they could reunite.

Dalam penjara.

Dan bapak dia kena hukuman mati. Jadi, depa spare last moment sama-sama. Even kawan2 bapak dia dalam penjara pun tolong depa at anything they could. Sebab dari polis yang jaga penjara tu sampai kawan2 penjara tau bapak dia tak bersalah.

nah trailer sikit. Kot nak usha.


Cukup sikit-sikit, post ni lebih kurang movie review la. Rate?

Dari skala 1- 10, aku bagi 8. Tapi it’s really a good movie. A must watch. Kalau hampa dah pakat tengok, cerr komen sikit. Eheh ~,~

Sekian,.