Friday, March 6, 2015

Seliper merah.

Assalamualaikum dan hai.
Sihat?


Harini nak throwback something. 

Beberapa hari lepas Raya Syawal tahun lepas, kasut aku dan adik bongsu aku Ilham kena gigit anjing. Dan kasut dia parah jugak la.

The bad thing is tu kasut raya dia. He’s 6 years old waktu tu. Tau ja la kan budak budak. Meragam bila kasut rosak. Tambah kasut raya. So Ibu janji nak belikan dia kasut baru untuk dia.

Kasut baru tu warna merah.

Tapi terdetik di hati aku, samada Ilham terima atau tak kasut tu.  *if you know what I means*

Dan dia suka. The special thing is budak budak don’t judge that thing particularly or you know, some people kalau kasut biasa yang taklah cantik mana they  refuse to accept it.

Entahlah sampai atau tak benda yang aku nak habaq ni. Hahaha.

Mudah cakap, point of view of a child is sincere and precious. And i wish I still have that. Like when Ilham got that shoes, he’s very happy.

Dan kalau kita tempat dia, as an adult/someone who can think adakah kita kita terima something seadanya atau terkadang kita reject?

I wonder.

Dan tak bermakna aku ni kalau dapat benda yang selekeh aku reject.

Tak.

Tapi sejauh mana KITA menghargai something. aku nak sampaikan kat sini.


go to hidayahmilikallah.tumblr



Sekian :B